Eight is A Good Number

Time does not fly when I talk about our relationship. Thank you for stick/stuck with me for the last 8 years! We are together in both joy and misery..and get each other’s back no matter what.

I have never dared dreaming to have a partner like you. Let alone married one! You are understanding, funny, goofy, and very supportive. In spite of all differences we have, we looked past it and came this far. We’ve found in each other the most important/essential thing in life and we’ve promised to each other to nurture it.

Yes, we are still arguing over silly things. You are still who you are, leave dirty socks on the couch and always forget to clean it. And I am always the one who gotta pick it up and clean it after you. You hate me using ALWAYS in all of my statements because we both know it is not true.  My apology for always leaving coffee cups around the house and make you wash them because we run out of cups. I promise to clean after it and use only one coffee cup and wash it immediately. Pinky promise.

Thank you for always be there for me, for hearing my erratic rants and putting  up with my mood swings. Cheering me up with your super delicious pasta and homemade pies, you really are a sweetheart. And if I am veeeryy lucky you will play the piano for me.

We have big dreams and this relationship is our journey to reach our dreams. I am ever so grateful to have met you and to share my life with you.

Here’s for our 8th year of relationship, and counting to more bad ass years ahead!

 

Love,

Mrs.Cold

 

 

Gunshot

There are 3 pop female singers I really like for the last 5 years, they are Lykke Li, Sia and Feist. I am not a top 40 – charts – kind of person but for these lovely women I always kinda stalk them .. So when Peugeot uses Lykke Li’s song, Gunshot for their ads I am surprised. Finally they are using a good song :)

Just less than 4 hours away from World Cup’s semi final match The Netherlands vs Argentina….I reckon it would feel like a gunshot if they had to go home tonight …

Noooo!! I really root for Oranje and hope they will win tonight!! Fingers crossed. Hup Holland Hup!!!

A Quick Fix

Kalau sudah bulan Juli, pasti jadwal di kantor sudah padat banget…Mulai awal Juni sebenernya mulai sibuk. Sampeeeee nanti September awal, dan akhir September itu baru mulai “normal”  lagi deh. Oktober sampai Februari adalah GILA. Berhubung yang punya blog lagi ga jelas juntrungannya daripada blog nya di biarin sepi marilah kita bersama-sama mengulas tentang lenongannya pereu. Banyak wanita gak demen make up, dan gue pun suka make up juga pas duduk di bangku kuliah semester akhir deh. Jujur ya, menurut gue cewek yang gak suka dandan tuh keren karena hari gini udah jarang ya gak sih liat cewek gak dandan. Apalagi di ibukota bok ke Indomaret aja pake bulmat palsu! Gue pengen malah natural gitu cuma buat gue, muka polos sama dengan SEREM. Karena alis gue bocel, ilang setengah karena keseringan dicabutin dan gak numbuh lagi di beberapa bagian. Wassalam.

Jadilah kalo mo keluar rumah akik harus pake pensil alis dulu kalo gak ntar orang-orang ngiranya gue ini orang pinter yg bisa liat JIN. Atau malah disangka die-hard fans nya Lady Gaga. Gak cuma pensil alis, kadang juga pake lipgloss. Jadi hampir gak pernah lah keluar rumah barefaced. Duluuu banget pas jaman pertama tama kuliah sih iya tapi udah umur 25 keatas kayaknya gak pernah lagi deh #sombongsokdewasa #preeett. Nah, salah satu make-up yang gue demen banget adalah lipstik. Macam kalo lagi sedih ada lipstik nya, kalo lagi seneng ada juga lipstik nya. Kalo melo ya ada juga jadi ada lipstik khusus untuk setiap jenis mood nya hehehe. Lately gue lagi demen 2 bijik lipstik, dua dua nya warna nya gonjreng :p Karena summer kalo pake yang nude gitu kok gak semangat jadinya. Gue takut ngitung jumlah lipstik di laci, saking banyaknya. Pokoknya setiap liat warna cantik pasti deh tergoda dan beli :( mungkin ini juga kompensasi gue karena gue jarang banget beli baju atau shopping. Tapi kalo lipstik kayaknya setiap bulan pasti punya satu. Atau dua. Kayaknya lipstik tuh my quick fix banget. Kalo suntuk beli lipstik sebijik pasti langsung happy lagi!

Yang pertama, lipstik namanya NARS Semi-Matte Lipstick : Red Lizard. Warna nya ceria banget, warna merahnya tuh menurut gue “deep cherry” dengan finishing semi-matte membuat bibir tidak kelihatan kering dan warnanya pun long-lasting. Ada bau/parfumnya sedikit tapi gak mengganggu sama sekali. Menurut gue lipstik ini pantes buat semua warna kulit dan gak bikin muka pucat :) Jujur gue punya banyak lipstik merah cuma Red Lizard ini adalah favorit gue karena warnanya yang cuco banget buat warna kulit gue (but then again semua orang kayaknya pantes pake lipstik ini) dan beneran deh, long lasting!

IMAG1931

NARS – Red Lizard

IMAG2029

swatch

Ini waktu gue pake di keseharian :) Selfie di tram sama adek gue hihihi. Kenapa dia kayak teyeng gitu ya…

IMAG1996

muka yang kucel tapi sok eksis LOL

 

Lipstik yang kedua adalah merek lipstik andalan berjuta-juta perempuan alias MAC. Yang ini adalah keluaran MAC Retro Matte Collection, Flat Out Fabulous. Formulanya matte jadi jatohnya rada kering di bibir. Deskripsi warna nya “bright plum matte” dan finishingnya matte banget jadi kadang bibir harus diolesin lipbalm terlebih dahulu supaya ga keliatan patchy. Tapi gak sekering Ruby Woo kok, MAC Retro Matte masih lebih mendingan. Gue suka warna ini karena bikin muka gue seger dan gak perlu lagi riasan tebel karena nanti mirip ondel ondel :p Cukup dipadankan sama eye shadow natural, eyeliner dan mascara. Dua foto di bawah ini gue cuma pake pensil alis plus mascara dan powderless/foundationless.

IMAG2027_1

swatch

left, right : NARS Red Lizard, MAC Flat Out Fabulous

left, right : NARS Red Lizard, MAC Flat Out Fabulous

Kalo tanggapan gue yang antusias sama lipstik warna cerah kayak gini lain hal nya sama suami gue. Dia gak gitu demen kalo gue pake lipstik gonjreng, doi lebih suka gue gak pake lipstik….YAH ELAHHH…paling banter lipstik nude masih di approve. Tapi kalo udah menyala, pasti dia berkicau. But that does not stop me from wearing funky-colored lipsticks :D Kalau kalian sendiri, termasuk yang suka make-up atau enggak, kalo iya favoritnya apa? Kalau enggak, boleh tau alasannya kenapa?

Thanks a lot for reading :)

Berlin Story – Part 3 FINISH (with 2 Postcards Giveaway)

On the 3rd day we only got the chance to see some of the touristic places in Berlin. Started the morning by having breakfast at Marcann’s cafe in Berlin Mitte. It was a very cozy cafe, with French menu and had cute French-y interiors. Again, the price in the cafe was so much cheaper than in Holland, we ate baguettes (French sandwiches) and croissants with tea and for me a cup of coffee with lactose-free milk, we paid less than 10 euro each.

After breakfast we felt very energized. We took the U Bahn to Noordhauptbahnof area, and there we were, standing at Berliner Mauer, or Berlin Wall and reading about the country’s dark history. The one we went to was the one  between Benauerstrasse and Gartenstrasse.

 

Then we went on, to the city center, and mingled with Bayern Munchen and FC Dortmund supporters at Brandenburger Gate. On the same time it was a final match between those two football clubs at Olympia stadium so the city was packed with football fans/supporters from both teams.

IMG_20140529_010858

{ Brandenburger Gate }

For you who love visiting some cultural spots, you must go to Museum Island, a complex of five internationally significant museums, all part of the Berlin State Museums. One of them is the Berliner Dom (Berlin Cathedral). The sun was shining at this moment, so we took a long break at Lustgarten in Museum Island area, laid down on the grass for a while just soaked up the sun and ate waffles. It was soooo nice!! Afterwards we went into the Cathedral that was just on the opposite site of the park (Lustgarten). Inside the Cathedral there was an orchestra rehearsing and OH MY GOD…they were so GOOD! So that was like a free 15 minutes orchestra performance for us :)

IMAG1893

{ Lustgarten }

IMAG1896

{ Berliner Dom }

That day there were many protests on the streets, besides that, the streets looked like ocean of football supporters :O… I did not feel really at ease since it was soooooo crowded and my feet sore so much from yesterday’s walking in Sanssouci Park. In addition, many streets were closed due the protests which made the sight-seeing less attractive. We stranded around Ku’Damm (the shopping streets of Berlin) and quickly became so crowded with tourists and football supporters we then decided to end the misery by going to a less crowded square if there was any. We ended up in Potsdamplatz (Potsdam Square) not so far from Ku’Damm, because that was the only place that wasn’t too crowded in the city at that moment. Took a break a little bit and did some make up shopping at Kiko shop at the mall followed by dinner, we ate simple Asian food at the mall’s food-court (so Indonesian huh, malls and food-court hahaha).

Speaking of malls, when we were in the city center near Ku’Damm, we accidentally went to one of the latest malls in Berlin, which was Bikini Berlin. This mall just had a facelift and became the hippest and grooviest mall in the city due to its unique concept of shopping. Look at one of the coffee hangouts, see below picture. It had a panoramic view into Berlin’s Zoo. Awesome!!!

P1010118-25.-April-2014-BerlijnBlog-Bikini-Berlin-2 pic is borrowed from here

Well, that was our 3rd day in Berlin though. Our feet could not take it anymore so went to the hotel and had a good warm bath and we passed out afterwards.

The next day after we checked out of the hotel, we took off directly to the airport, it was pouring rain the whole afternoon. Should you have time when you are in Berlin, you should make time and go see the Botanical garden and the beautiful gardens of Charlottenburg palace. With 22.000 types of plants, Berlin’s Botanical Gardens rank among the three most important botanical gardens in the entire world and also Europe’s only Botanical Museum. I didn’t have the chance nor the time to go to these aforementioned places, but that is a valid reason to come back here again :D and must go to the flea markets too! The transportation is really easy you just have to get yourself public transportation maps (for S Bahn, U Bahn and metro; metro in Berlin means trams). If you are lost, no worries, not like other cities in Germany, in Berlin people speak English so you can ask for direction :) They even appreciated my funky German and said I spoke well German…how genuinely sweet!! (my German is very rusty now and I sometimes hear myself spoke German in Dutch accent…hehehe). One more thing, Wifi seems very hard to find except at Starbucks :(

Eventually, thanks for reading the Berlin stories. I have two free Potsdam postcards which I want to give away for my dearest blog readers. If you are interested, just leave me a comment below! The first comments are the lucky ones, so easy! and if your comment happens to be the first two comments, but are not interested in getting free postcards please let me know. Danke! :D

Playing Around the House

I am so excited right now because I am going to have my little brother at our place. He still has to work for 2 weeks at Tong Tong Fair in the Hague, after that we will play tourist together :) I cannot wait to have him over here! Meanwhile the laziness is taking me over, and kinda procrastinating some house chores. Yes, we have a long weekend now and I am loving it. Here are some objects I capture around the house :)

IMAG1790

wild flowers

IMG_20140423_122409

lazy cat of mine :)

IMG_20140423_122009

good morning! sunshine before the rain comes

IMAG1780

my handsome cat :)

Moving Office!

Setelah balik dari Berlin, gue cuma punya waktu 2 hari buat ngepak barang-barang gue di kantor. Dikarenakan kita akan pindah kantor, cuma buat sebagian anak IT aja ada team lain yang ditinggal di gedung lama yakni anak-anak service desk. Kasiaaaann deh. Tadinya gue bête banget karena baru aja 6 bulan yang lalu gue dipaksa pindah ke ruangan ini karena gue punya tim baru dan kok sekarang disuruh pindah lagi, cape deeehh. Baru aja pasang – pasang poster cantik, bikin ruangan pewe. Eeehh lha ya kok disuruh pindah maning. Tp untungnya ada juga sisi positif nya dari pindahan ini.

Gue kan jarang ya posting masalah kerjaan cuma gue pengen nulis aja sebuah kejadian baru-baru ini. Jadi begini saudara saudara… Bulan Maret kemaren tuh ada anak baru yg duduknya sebrang kanan gue. Dia anak baru yg baru aja lulus kuliah master kerjaannya jadi proyek admin gitu. Nah tadinya cuma ada 1 cewe di departemen tempat gue. Yakni gue! Nah akik seneng dong ada cewe dateng…asik banget ada temannya kalo ngomongin tentang yg cewek cewek gitu :) pokoknya gue excited banget! Eh boooo ternyata anaknya senga’ abis. Kalo ketawa ngakak guedee kayak buto ijo (emang lo pernah denger tawa nya buto ijo pie?) dan ngobroooooll mulu sama manager nya dan gak lupa ketawa segede tawa buto ijo. Ruangan kicik gitu, isinya suaranya dia doang coy! GENGGES. Trus kalo deze pulang kantor gak pamit ke gue eee tapi pamit sama anak2 cowok dengan suara menggelegar dan tawa membahana dan pokoknya lebay abis deh kayaknya sengaja mau nunjukin kalo dia asik sama team cowok2 itu dan ga peduli ma gue. Aku sediihhh!

Kok anak ini aneh buanget sama gue ya? Sampe curhat terus sama suami, gue salah apa cyiih. Mungkin karena gue anaknya ga ramah banget kali ya soalnya gue bukan tipe yang suka beramah tamah sama orang baru. Cuma kalo dah kenal gue pasti bilang gue orangnya friendly. Lagian gue males (terlalu) ramah tamah gak jelas bok..cuma gue gak galak kok :p Sutralah…kejadian doi ngacangin gue berlangsung sampeee sebelum kita pindahan ya. Dia gak nawarin permen/makanan ke gue lah, ga nyapa nyapa, kalo disapa cuma dibalas dengan senyum seadanya .. Gue jadi sensi… Tapi setelah dipikir2 ngapain amaaaat gue mikirin dia coba? Ga worth it banget. Terserah loe mo senga’ mo jungkir balik kek..harusnya gue gak usah kena imbas nya gitu ya. Kok repot? Hidup dia ini yg susah karena penuh dengan intrik. Gue akhirnya perlahan mulai sibuk sama urusan gue sendiri dan ga memperdulikan dia lagi :) Yes!

Akhirnya kita pindahan walau sedikit males juga karena takut ntar duduknya deketan sama si anak baru yang senga’ itu. Ternyata tidaaakk! Disini kita gak punya system kubikal kayak di Indo, soalnya harga per meter persegi mahal sekaleee, jadi di kantor kami ya meja – meja aja dijejer gitu.

IMAG1916

kantor baru yang masih berantakan banget :p

Nah, puji syukur gue ditempatin di sebelah cowok-cowok geng gue dulu. Astaga senang banget, apalagi pas liat si senga’ ditempatin JAUH BANGET dari meja gue. Hari pertama di kantor baru anak2 pada nanya ke gue, kok loe ga BFFan sama cewe itu kan kalian sama sama cewek. Gue bilang aja jujur, gue gak cuco bok sama dia beda karakter dan gak harus cewek itu BFFan sama sesama cewek toh. Dan orang londo kalo dibilang kayak gitu ngerti dan gak nanya nanya lagi :D :D Gak kayak di Indo malah jadi gossip..makin digosok makin siipp hihihi. Dan kemarin beberapa kolega ngeluh ke gue, termasuk boss gue. Kalo si anak baru ini gak behave banget dan sangat berisik. Gue cengar cengir, dalem hati, baru tau looo? Tapi sebatas cengar – cengir aja sih abis gue anti banget ngegosip di kantor salah salah entar jadi boomerang ke kita ya ga sih?

Nah itu lah makanya gue sekarang happy banget di kantor baru ini, pemandangannya bagus banget, sebelah kantor udah Vondelpark aja. Dan tempat duduk gue juga asik, karena 2 kolega samping dan depan gue anaknya anteng semua. Fokus sama kerjaan dan kalo wayahnya becanda ya becanda, gak ada yg lebay ngakak – ngakak bikin kikuk. Baru aja gue denger dari team lain katanya si anak baru cewek yg senga’ itu curhat ke dia kalo ruangan baru nya berisik banget dan ga bikin focus kerja. HELLOOO?? Gak ngaca. Huahahaha. Gue geli banget dengernya. Sudahlah, gue udah happy sama posisi duduk gue, happy gue reunian sama para kolega cowok gue dan gue gak pusing lagi sama tingkah dia sama sekali. Kantor yang sekarang ada di lantai 3 jadi lebih bisa lihat pemandangan dari atas. Kantor yang lama ada di lantai 1 dan pemandangannya ngadep ke jendela hotel sebelah..hahaha! ada peningkatan lah ya. Dan orang sabar pasti disayang Tuhan, dan do’a orang terzalimi pasti didengar ya kan *mantaabb*

Kalian pernah juga gak sih punya kolega kantor yang ganggu dan nyebelin kayak gini…atau malah lebih parah?

Berlin Story – Part 2 “Lovely Potsdam”

On the 2nd day in Berlin we decided to visit Potsdam because we wanted to see some beautiful palaces over there.We started our morning by having breakfast at a cafe in Prenzlauerberg area. After that we went to Alexanderplatz to catch a train to Potsdam. The journey took max. 25 minutes I was drifting away and was a bit sleepy so was my friend, D, so we did not know how long the journey exactly was (blimey!) But it was really fast. We arrived there at noon.

Sanssouci Park is a huge and palatial park surrounding the Sanssouci palace in Potsdam. There are many huge and smaller palaces within this park.

Potsdam_Sanssouci_Neues_Palais_1_1600

New Palace (the picture above is borrowed from here, because pic in my camera’s gone! so it is not mine.)

Continue reading

Berlin Story – Part 1

After being MIA for a month, I am ready to blog again! It is still May and I have been getting around Schiphol like 4 times already. I am not complaining though, I am busy and happy. A lot has happened in a month. I went home for a short stay (9 days only!) due to a family matter and loved the balmy weather. I gotta meet with some friends and families, which was really wonderful. I gotta eat many Indonesian snacks when I was home. My parents accommodated it, and they were really keen to feed me while I was there :p

A week after my arrival in the Netherlands I left Amsterdam again to spend 4 days in Berlin with my best friend for a short vacation celebrating her birthday. We had so much fun and we really wanted to go back again to Berlin in the future with our partners :)

We flew to Berlin with KLM this was because KLM had unbelievably low fares to Berlin, for the week we would visit there! lucky us. Otherwise we would just take the train and sat in the train for 6 something hours … The flight to Berlin took only 1 hour and 20 minutes we arrived at around 7 pm. Shortly after we went downtown to see a friend and grabbed dinner on the way.

We stayed in a hotel in east Berlin, it was a comfortable hotel, and had good access to the center (Alexanderplatz). Although it was more in the neighborhood area it was OK and the advantage was that it was pretty quiet so we could easily have a good rest after a long day. 3 days were way too short to see all Berlin, at least we could use 5 days to see just Berlin without Potsdam. We did not have the chance to go to some of hip districts in Berlin. And we missed the flea markets too! :( So, for you who want to visit Berlin and happen to have times, book it for 5 days! :D

Continue reading

Liebster Award

20140517-060449

Baru aja sampe Amsterdam lagi dan baru buka blog eh dapet kejutan manis. Aihhh…setelah connect lagi sama internet gue baru ngeh kalo dapet sebuah award dari Mba Yoyen, Liebster Award. Seneng euy baru kali ini dapet award-award an di dunia perbloggingan . Maklum, gue nulis di blog juga jarang-jarang banget dan gak serajin dan seseru para blogger lainnya. Dan maaf baru bisa posting sekarang karena cari Wifi di Berlin susah sekali ya sodara – sodara! hare geneehh wifi bayar? etdah yak. Karena tinggal di bawah batu, gue gak ngertos apaan sih nih Liebster Award dan setelah baca baca jadi tau kalo ini adalah ajang buat saling mengenal blogger dan blog baru.

Aturan Liebster Award dari pemberi award, yakni Mba Yoyen adalah:

  1. Post award ke blognya
  2. Say thanks buat yang memberi award dan link back ke blog dia
  3. Share 11 hal tentang dirinya
  4. Jawab 11 pertanyaan yang diajukan si si pemberi award
  5. Pilih 11 blogger lainnya dan ajukan 11 pertanyaan.

Sekarang gue jawab dulu 11 pertanyaan dari Mba Yoyen :) deh baru nanti share 11 hal tentang diri gue ya :)

Continue reading

The Greatest Virtue

Sometimes when you want to make your point obvious to someone else you just have to show them in your own way. The way you feel it’s right, a way which you are comfortable with. It’s also true what they say, patience is the greatest virtue. No doubt. So when I perused a note given by my boss, the heavy burden was lifted off me instantly and I was really proud of myself. To celebrate the joy and the true revelation of the greatest virtue I’ve made a pact to myself that I am allowed to treat myself some nice little things.

 IMG_20140421_063140

Grandmother’s health tips book, a bundle of woven ribbon (always handy for craft projects), a magnet and 2 scented sachets Jacob Hooy. Bought all of them from Dille en Kamille . This place is my sort of sanctuary, always end up buying stuff from this store. My husband likes the store as well. Well, double trouble…hehe.

IMG_20140421_061404

Two skeins of yarns from a yarn walhalla, Weldraad. The store has fabulous choices of organic yarns..I want it all! I choose one skein of yarn from 100% organic cotton and the other one is 40% cotton and 60% wool. I am going to use them for my summer project :)